В дневния ред са включени три точки - избиране на

...
 В дневния ред са включени три точки - избиране на
Коментари Харесай

Свикват депутатите утре на извънредно заседание за избиране на новото правителство

 В дневния ред са включени три точки - избиране на министър-председател, приемане на конструкция на Министерския съвет и избиране на Министерски съвет.

 

Това се случи броени часове, откакто ПП-ДБ върнаха втория мандат изпълнен. 

 

" Ако през днешния ден президентът издаде декрет, ще свикам съвещание в утрешния ден ", заяви пред публицисти в коридорите на парламента председателят на Народното събрание Росен Желязков по-рано през днешния ден..

 

" Процедурата е позната – показва се претендентът за министър-председател, а той показва претендентите за министри и структурата на кабинета ", сподели Желязков.

 

По думите му кандидат-премиерът може да направи политическо послание и декларация или да показа целите на ръководството, след което има опция за спор и се организират гласуванията – за министър-председател, за конструкция на кабинет и за персоналния състав, посочи Желязков.

 

Мисля, че от много време чакаме постоянно държавно управление, тъй че е обосновано свикването на изключително съвещание, разяснява също пред публицисти в коридорите на Народното събрание заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР